Bevezető – Mi és hogyan segít a fejlődésedben?

Az asszertív kommunikáció minden fontos módszerét elsajátíthatod!

Javíts kapcsolataidon az őszinte és meggyőző beszéd, valamint az empatikus és értő figyelem a segítségével! Az Asszertív Akadémia több mint ezer tréningrésztvevőjének tapasztalatából leszűrt tudás most Neked is segítségedre lehet az önbizalommal teli kommunikációban.

Az asszertivitás gerincét alkotó technikák valódi változást hozhatnak kommunikációdba, mert az alábbiak segítségével könnyen beépítheted őket mindennapjaidba:

  • 180 perc profi videó rengeteg hasznos tippel és való életből vett példával,
  • egy 90 oldalas munkafüzet tele izgalmas kihívást jelentő gyakorló feladatokkal,
  • egy biztonságos fejlődésnek teret adó zárt Facebook csoport.

Sokan küzdünk azzal a nehézséggel, hogy egy konfliktusos helyzetben

  • vagy visszafogjuk magunkat, és a békesség érdekében nem szólunk egy szót sem,
  • vagy erős indulatokkal fűszerezve mondjuk el a magunkét, így aztán a másik megsértődik,
  • vagy dühünket, sértődöttségünket félvén kimutatni, leplezetten próbáljuk elérni célunkat.

Az asszertív kommunikáció segít túllépni ezeken az automatikus reakciókon, hogy tudatosabban reagálhass nehéz helyzetekben is.

Hogyan érdemes haladni? 1 hét =1 lecke!

Az asszertív kommunikáció gerincét adó anyagmennyiség el van osztva 16 hétre. A leghatékonyabb akkor lehet a fejlődésed, ha egy héten egy anyagrészre fókuszálsz, azaz 1 videót nézel meg és az ahhoz tartozó anyagrésszel dolgozol a munkafüzetben, és kezded el átvinni mindennapjaidba a tanultakat.

Jelöld ki a heti gyakorlási időpontodat és írd be a naptáradba!

Az adott heti videót érdemes egy konkrétan erre dedikált idősávban megnézni (például minden csütörtökön 18:30-19:00 között). Döntsd el, hogy a következő 16 hétben a heted melyik fél-egy órája lesz alkalmas a fejlődésre.

A kitűzött időben csak az asszertív kommunikációval foglalkozz, és próbáld kivédeni az evés-ivás-sportolás-netezés-chatelés csábításait.

Az időpontokat vezesd be a naptáradba, úgy nehezebb eltérülni.

Nézd meg az adott lecke videóját!

Az adott lecke témájához tartozó összes fontos szempontra igyekszünk felhívni a figyelmedet a videókban. Sok videóval már ott helyben el tudod kezdeni a gyakorlást.

Átfuthatod a leckéhez tartozó szöveget is, ami a videó alatt összefoglalja, strukturálja a videóban elhangzottakat.

Használd a munkafüzetet napi rendszerességgel!

Nyomtasd ki magadnak az adott leckéhez tartozó mukafüzetet, hogy a lehető legkényelmesebb módon mindig kéznél lehessen! (A 90 oldalas munkafüzet adott leckéhez tartozó részét úgy találod meg, hogy ezen az oldalon, a szöveg legtetején lévő két fül – a “Lecke” és az “Anyagok” – közül az Anyagok feliratúra kattintasz.)

Nagy asszertív kommunikáció kurzus - munkafüzet

Nagy asszertív kommunikáció videókurzus – munkafüzet

Miután megnézted az adott lecke videóját, olvasd el a munkafüzet feladatait, és kezdd el, majd ütemezd be magadnak a hétre a gyakorlatokat. Fontos, hogy a kurzus alatt jegyzetelj, rajzolj, készíts gondolattérképet, és vesd bele magad a gyakorlásba, hogy el tudd kezdeni az adott készség elsajátítását.

A hét folyamán reggelenként átfuthatod az aheti anyagot a munkafüzetben vagy akár hallgasd meg még egyszer a videót.

A legfontosabb, hogy írásban, és akár egyszerűbb, kisebb kihívást jelentő helyzetekben kezdd el gyakorolni az adott készséget, amikor csak lehetőséged adódik. Ez azért fontos, mert így épül be lépésről-lépésre életedbe az asszertív kommunikáció.

Oszd meg tapasztalataidat a zárt Facebook csoportban!

NAGY asszertivitás videókurzus - zárt Facebook csoport

NAGY asszertivitás videókurzus – zárt Facebook csoport

A NAGY asszertivitás videókurzus Facebook csoportjában lehetnek olyan kérdések, felvetések, sztorik, amik téged is érdekelhetnek, amiről tudsz beszélgetni! Visszajelzést kaphatsz másoktól, és Te is segíthetsz a többieknek fejlődni.

És van egy izgalmas trükk: ha elmagyarázod valakinek azt, amit épp most tanultál, sokkal jobban megmarad benned is – amellett, hogy másoknak is segítettél! Érdemes tehát beszélgetni a többiekkel.

Miért érdemes 1 hét = 1 lecke sebességgel haladni?

Kis lépések taktikája = Valódi változás

Kis lépések taktikája = Valódi változás

Végig lehet nézni egy nap alatt az összes leckét, ugyanakkor változást inkább akkor fogsz tapasztalni, ha hagysz magadnak időt az anyag megemésztésére, feldolgozására, kipróbálására.

A kis lépések taktikája nagyon hatékonyan segít finomítani, csiszolni a technikádat, és pozitív változást hozni az életedbe.

Indulhatunk?

Várunk Téged is azok közé, akik fejlesztik kommunikációjukat, hogy együtt egy jobb világot teremthessünk!

Töltsd le a munkafüzet Bevezető fejezetét - kattints a képre!