Asszertív kommunikáció tréning

Alakíts ki nyerő-nyerő kapcsolatokat magánéletedben és karrieredben, személyes vagy online tréningjeink segítségével!

Asszertív kommunikáció, asszertivitás, asszertív tréning
A NYERŐ-NYERŐ KAPCSOLATOK RECEPTJE

Kommunikáció, amivel mindenki nyer

Éltető kapcsolatok otthon és a munkahelyen

A hatékony kommunikációt nem feltétlenül hozzuk otthonról, vagy oktatták nekünk az iskolában. Szerencsére az asszertivitás egy tanulható készség! Ezzel a fajta viszonyulással van a legnagyobb esélyed arra, hogy meghalljanak, megértsenek, és törődjenek Veled, miközben ezt Te is meg tudod adni a másik félnek.

Az asszertivitás azt jelenti, hogy nehéz érzelmi szituációban is képes vagy érvényesíteni igényeidet, miközben a másik fél szükségleteit is tiszteletben tartod. Ha sikerül asszertíven viselkedned, akkor nem főleg a saját (agresszivitás), és nem főleg a másik fél (passzivitás) szempontjait veszed figyelembe, hanem egyidejűleg mindkét fél érdekeit.

Ez a fajta viszonyulás gyógyító otthoni és munkahelyi kapcsolatainkra nézve, és segít élhetőbb világot teremteni magunk körül. Nem akarjuk többé kontrollálni a másik felet, hanem magunknak és a másiknak is megengedjük, hogy az legyen, aki. Így vállalunk felelősséget érzéseinkért, gondolatainkért, és valódi önmagunkért. Ez az igazi felnőtt lét.

Asszertív kommunikáció tréning fotó

Inspiráló gyakorlati képzés

Szeretnéd egy biztonságos, inspiráló, sokszínű csoportban fejleszteni kommunikációdat, és jobbá tenni kapcsolataidat?

 • Hagyományos asszertivitás tréningjeinken személyesen tapasztalhatod meg a magabiztos önkifejezés és a figyelmes meghallgatás erejét.
 • Online asszertív kommunikáció képzésünk rugalmasabb időbeosztást és egy plusz gyakorló alkalmat is jelent neked.

Mindkét tréningünkön bevált technikák komplett tárháza, rengeteg páros és kiscsoportos gyakorlás, szituációs játékok, résztvevői prezentációk, kérdések és válaszok, előzetes küldetések és utólagos házi feladatok segítik a fejlődésedet.

Személyes gyakorlás

Max. 16 fős csoportunkat minden feladatban 2-3 fős kiscsoportokba osztjuk, hogy minden résztvevő első kézből szerezhessen élményt, és próbálja ki a technikákat.

Szituációs játékok

Egy kommunikációs tréning akkor a leghatékonyabb, ha azonnal ki is próbáljuk a tanultakat! Való életbeli példák segítségével mindenki gyakorolhatja az új módszereket.

Interaktív feladatok

A kommunikáció oda-vissza áramló folyamatának mindkét összetevőjét, a meghallgatást és az önkifejezést is első kézből tapasztalják meg a jelenlévők.

Küldetések

A tréningen izgalmas feladatok segítik a haladást, ráadásul a képzést követően rengeteg opcionális házi feladat, gyakorlási lehetőség várja a résztvevőket.

Mit, hol, hogyan, mikor?

8 órás gyakorlatias és személyes képzés max. 16 fős csoportokban

2021. február-márciusi csoportjainkat személyes jelenléttel tartjuk, amely a központi szabályozások mentén online színtérre módosulhat.

Dátumok Tréning Nap Időpont Helyek száma
2020. nov. 7. Online asszertív kommunikáció szombat 9:00-17:00 Megtelt
2020. nov. 15. Asszertív kommunikáció tréning vasárnap 10:00-18:00 Megtelt
2020. nov. 28. Online asszertív kommunikáció szombat 9:00-17:00 Megtelt
2021. jan 5-6-7-8. Online asszertív kommunikáció k-sz-cs-p 17:30-19:00 Van hely
2021. jan 30. Online asszertív kommunikáció szombat 9:00-17:00 Van hely
2021. febr. 27. Asszertív kommunikáció (személyes/online) szombat 10:00-18:00 Van hely
2021. márc. 18. Asszertív kommunikáció (személyes/online) csütörtök 10:00-18:00 Van hely
A TRÉNINGEK VEZETŐJE

Aki segít a hatékony kapcsolatok építésében

Tamás Kata - pszichológus

Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem abban, mi az, ami működik, és mi az, ami nem egy beszélgetésben, egy kapcsolatban. Az általam vezetett tréningeken USA-ban szerzett MBA diplomám és üzleti tapasztalatom biztosítja az azonnal használható technikákat, a gyakorlatias tanulási környezetet. Pszichológiai képzettségem pedig a lelki biztonságot, az élvezetes tanulást, a komoly fejlődési potenciált adja a tréninghez. Tamás Katalin önéletrajz

testimonial-kt.jpg

A kezdés előtt el sem tudtam volna képzelni, hogy 5-6 óra alatt lehet-e egyáltalán tanulni valamit, de nekem mintha egy lámpát kapcsolt volna fel a fejemben. Köszönöm!

Kovács Tibor
-
vállalkozó
Fekete Júlia

Ahhh....
Miért nem jöttem ide 10 évvel korábban?! Másképp alakulhattak volna a dolgok.

Fekete Júlia
-
könyvelő
testimonial-ak.jpg

A tréning hibátlanul és dinamikusan volt felépítve. Ráadásul akkor is családnak éreztem magunkat, amikor előtte még sosem láttuk egymást a többiekkel. Így lehet a legkönnyebben fejlődni!

Ács Kornélia
-
oktató

Asszertív kommunikáció képzésünk tematikája

 • Hogyan ismerjek fel hamarabb nehéz helyzeteket, és legyek hatékonyabban jelen?
 • Hogyan reagáljak az agresszív viselkedésre?
 • Mit tegyek, ha valaki manipulatív?
 • Hogyan képviseljem magam önbizalommal nehéz helyzetekben?
 • Mitől lesz célravezető és ütős egy Én-üzenet?
 • Mikor és hogyan érdemes beszélnem érzéseimről?
 • Mit tegyek, amikor a másik feldúlt, ideges, vagy feszült?
 • Hogyan lehetek empatikus épp a megfelelő mértékben?
 • Mik az értő figyelem leggyakoribb baklövései?
 • Hogyan oldjak meg érzelmileg felkavaró helyzeteket?
 • Mitől lesz hatékony a fellépésem nehéz emberekkel szemben?

SZEMÉLYES KÉPZÉSEK

 1. A tréningnapok hétköznap 9, hétvégén 10 órakor kezdődnek és 17, ill. 18:00 órakor végződnek. Mindannyiunk biztonsága érdekében a tréningeket legalább 100nm-es teremben, távolságtartás és maszk hordása mellett rendezzük, illetve végső esetben online, interaktív zoom virtuális tréningteremben tartjuk meg. Személyes képzések esetén két 15 perces szünet mellett egy 1 órás ebédszünet áll rendelkezésre 13 óra körül, amely elegendő a közeli éttermekben való ebédelésre.
 2. Az előlegként 50%-ot fizető résztvevők a fennmaradó 50%-ot készpénzben tudják rendezni a helyszínen, a tréning első napján. A szükséges biztonsági előírásokat (kézfertőtlenítő, szellőztetés, maszkviselés, távolságtartás) természetesen betartjuk, és alig várjuk, hogy találkozzunk veletek személyesen is!

ONLINE KÉPZÉSEK

 1. Virtuális tréningtermünkben 4 blokkban ismerjük meg az asszertív kommunikáció mesterfogásait. A négyszer 1,5 órás blokkok hatékony módszereit egy teljes nap, vagy 4 egymást követő nap sajátítjuk el. A blokkok között kétszer 30 perces, egyszer 1 órás szünetet tartunk. Az online asszertív kommunikáció képzésnek része egy opcionális 1,5 órás blokk, amelyet  2 hónap múlva tartunk a közösen tanultak átbeszélésére, felelevenítésére, gyakorlására.
 2. A tréning díját előre, egy összegben lehet fizetni kártyával vagy díjbekérő segítségével átutalással.
 3. Az interaktív, gyakorlatias és személyes képzés max. 16 fős csoportokban történik a zoom.us rendszerét használva.

Hol és hogyan fogunk találkozni?

HillSide Offices | 1123 Budapest, Alkotás u. 55-61.

Mindannyiunk biztonsága érdekében egy 120 nm-es teremben találkozunk, maszkot használunk és 1,5 méteres távolságban ülünk egymástól. Ha az időjárás megengedi, kiülünk a 100 nm-es privát tetőteraszra.

Regisztrációs díj

30.000 Ft/fő

előre utalással

Asszertivitás tréning

Jelentkezés

1. lépés – A résztvevők és a számlázás adatai

A lenti űrlapon add meg a résztvevők nevét, elérhetőségeit és számlázási adatait. A megjegyzés mezőbe kérlek, írd be, melyik dátumú tréningre regisztrálsz. Ha ajándékutalványt szeretnél, akkor először a saját adataidat add meg, a résztvevő adatait pedig a megjegyzés mezőbe írd (név, telefon, email, kiválasztott tréning).

2. lépés – Regisztrációs díj utalása

A fizetés utalással és kártyával is lehetséges. Ha a banki utalást választod, akkor az adatok megadása után díjbekérő, míg kártyás fizetés választásakor számla érkezik email címedre.  Amennyiben személyes tréningjeinkre regisztrálsz, és 50% előleget fizetsz, akkor a második részlet kiegyenlítése csak és kizárólag készpénzben lehetséges a helyszínen. Ha online tréningre jelentkezel, ajándékutalványt vásárolsz, vagy céges kollégák részvételét intézed, a teljes összeget egyenlítsd ki. A regisztráció az előlegek beérkezésének sorrendjében történik!

Kérdésed van?

Keress minket bátran emailben vagy telefonon!
Központi email: info {k u k a c} asszertivakademia.hu
Szabó Henriett

Szabó Henriett, irodavezető

+36 70 263 7329

Szabó Henriett vagyok, eredeti végzettségem szerint magyartanár és PR asszisztens. Évekig dolgoztam a Magyar Tudományos Akadémia kutatási asszisztenseként, de voltam értékesítő, főszerkesztő és korrepetitor is. Jelenleg elsős gyermekekkel foglalkozom egy Pest megyei általános iskolában, és mellette tanító szakra járok Bajára. Ami legjobban érdekel: a gyermekek érzelmi nevelése, az asszertív kommunikáció használata iskolai közegben.

Tamás Kata tréner

Tamás Kata, tréner

+36 30 364 0 364

Tamás Kata vagyok, pszichológus és tréner. Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem abban, mi az, ami működik, és mi az, ami nem egy kommunikációban, egy kapcsolatban. A tréningeken USA-ban szerzett MBA diplomám, üzleti tapasztalatom biztosítja az azonnal használható technikákat, a hatékony tanulási környezetet. Pszichológiai képzettségem pedig a lelki biztonságot, az élvezetes tanulást, a fejlődési potenciált adja a képzéshez. Tamás Katalin önéletrajz