Blog

2017-06-05
Konfliktuskezelés - én+te=mi

Konfliktuskezelés: bevezetés, alapok és technikák

Konfliktuskezelés alapok, technikák otthonra és a munkahelyre. A nézeteltérések előre vihetnek! Az egyetlen kérdés, hogy ki tudjuk-e használni a bennük rejlő lehetőségeket.
2016-10-04
A szóbeli bántalmazás 15 fajtája

A szóbeli bántalmazás 15 típusa

Azt hitted, hogy a szóbeli bántalmazás csak másokkal történik? Olvasd el a példákat, és rájössz, Te is érintett vagy! A szóbeli bántalmazás 15 fajtája.
2016-09-06
Érzések listája! Több, mint 200 érzés a jobb önkifejezésért és az értő figyelem segítésére,.

Érzések listája

Az asszertivitás kulcsfontosságú része a magabiztos önkifejezés, melynek részeként szavakba öntjük saját érzéseinket. Mivel ez nem olyan egyszerű, íme egy lista több, mint 200 érzésről. Érzések listája!
2021-09-03
Egy napos kommunikációs kihívás

1 napos kommunikációs kihívás

Csatlakozz egy kommunikációs kihíváshoz, ahol egyetlen nap alatt megváltoztathatod látásmódodat! Kommunikációnk fejlesztése egy hosszú út, ugyanakkor már egyetlen nap alatt is lehet olyan felfedezéseket tenni, amik megváltoztathatják hozzáállásodat. Ebben blogbejegyzésben egy kommunikációs kihíváshoz csatlakozhatsz, aminek […]
2021-06-10
A H.E.A.T modell egy remek ügyfélkezelési eszköz, amely segít a dühös ügyfél haragjának megnyugtató kezelésében és a megoldás megtalálásában.

Dühös ügyfél kezelése – a HEAT modell

A H.E.A.T modell egy remek ügyfélkezelési eszköz, amely segít a dühös ügyfél haragjának megnyugtató kezelésében és a megoldás megtalálásában.
2021-06-01
Női vezetők és asszertivitás

Női vezetők és az asszertív kommunikáció. Mit érdemes másképp csinálni?

A női vezetők asszertív kommunikációja mást kíván, mint a férfiaké! Íme, négy tipp, hogyan lehet hatékonyabb egy női vezető.
2021-05-21

#hiányoztatok

Hosszú hónapok után ismét személyesen találkozhatunk a képzéseken! A COVID harmadik hullámának lecsengésével, 2021. június 1-től ...
2021-05-13
Miért nehéz asszertívnek lenni?

Miért nehéz asszertívnek lenni?

Az asszertivitás egy tanulható készség, ami van, hogy kisujjból megy, és van, hogy komoly nehézséget jelent. Miért nehéz asszertívnek lenni?
2021-04-08
Érzelmi támogatás

Érzelmi támogatás 13 konkrét mondattal

Az érzelmi támogatás nem mindig egyszerű: lefagyhatsz, kérelten tanácsot adhatsz, vagy túl empatikussá válhatsz vigasztalás helyett. 13 konkrét mondat, ami...
2021-04-06
Visszautasítás, nemet mondás

Egy elutasító levél, amit a címzett bekereteztetett. Így mondj nemet tapintatosan!

Gondoltad volna, hogy létezik olyan elutasító levél, amit a címzett bekereteztetett? Bemutatjuk a tippeket: profi elutasító, felmondó, kikosa...
2021-03-09
Asszertivitás világa interjú - Tamás Kata pszichológussal, az Asszertív Akadémia trénerével készített interjút Péczeli Dóri, a Petőfi Rádió Hétvége Petőfivel című műsorában az asszertív kommunikációról 2021. február 28-án.

Petőfi Rádió – interjú Tamás Katával

Interjú Tamás Kata pszichológussal, az Asszertív Akadémia trénerével a Petőfi Rádióban. Riporter: Péczeli Dóri.
2021-02-28
Önérvényesítés

Az önérvényesítés fejlesztése 5 lépésben

Szeretnéd erősíteni érdekérvényesítésedet? Magabiztosabban állnál ki magadért és mondanál nemet? Íme, az önérvényesítés fejlesztése lépésről-lépésre.
2021-01-18
Peter Fonagy

Kommunikáció és kötődés

A súlyosabb lelki problémák tulajdonképpen kommunikációs nehézségek – állítja Peter Fonagy, magyar származású brit pszichoanalitikus.
2021-01-10
Önérvényesítés és meghallgatás

Gázt neki és csapassuk? Önérvényesítés vs. meghallgatás

A céljaid elérését hajtó önérvényesítés, és a biztonságos, élvezetes utazást nyújtó meghallgatás nálad mennyire fontosak? A cél vagy az út a meghatározóbb?
2021-01-07
Asszertív Bingó - asszertív kommunikáció játék

Asszertív bingó

Az Asszertív Bingó a 24 legfontosabb kommunikációs eszköz segítségével játékosan tudatosítja egy beszélgetés történéseit.
2020-12-29
Év végi visszatekinitő

Év végi visszatekintés

Ahogy visszatekintesz erre az évre, mi volt nagy hatással rád és fejlődésedre? Reflektálj 9 kérdés segítségével!
2020-12-15
Harry Potter és a Céltudatos gyakorlás

4 dolog, amit Harry Pottertől tanulhatsz saját fejlődésedről

Harry Potter, Ron és Hermione hamar rájöttek, hogy Sötét varázslatok kivédésében elméleti ismeretekkel nem sokra mennek. Épp ezért: 1.) elkezdtek apró készségeket gyakorolni, 2.) kitartó ismétléssel ...
2020-12-08
Céltudatos gyakorlás a kommunikációban

Céltudatos gyakorlás

Meglévő kommunikációs adottságaidból a Céltudatos gyakorlás segíthet a legtöbbet kihozni, hogy igazán profi kommunikátorrá válhass.
2020-12-03
Thomas-Kilmann | konfliktuskezelési stratégiák

Konfliktuskezelési stratégiák

Ismerd meg a konfliktuskezelési stratégiádat, hogy elkerülés, dominálás vagy lefagyás helyett tudatosabban reagálhass.
2020-11-30
Ajándékutalvány

Ajándékutalvány – közelebb egymáshoz!

Lepd meg a hozzád közel állókat egy élménydús képzéssel, ahol kapcsolati és kommunikációs tudásukat is fejleszthetik!
2020-10-01
Maszkviselés tréningen

Maszkviselés tréningen

A COVID-19 rengeteg változást hozott az életünkbe, például megismertetett minket a maszkviseléssel - kommunikációs tréningeken is. Mi pedig összeszedtük tapasztalatainkat.
2020-09-24
Hogyan mondd el valakinek, hogy koronavírusos vagy?

Miért nehéz elmondani? Kinek és hogyan érdemes kommunikálni, hogy koronavírusos lehetsz?

Kinek és hogyan mondd el, hogy valószínű koronavírusos vagy? Bonyolult döntések, nehéz érzések - mit és hogyan kommunikálj mások felé?
2020-08-10
Ha valamit elrontottam,

Ha valamit elrontottam, mondd el nekem!

4 kommunikációs hiba, ami rombolja kapcsolataidat, és 4 egyszerű javaslat, hogy mit csinálj helyettük.
2020-08-03
A meghallgatás veszélyei

Lehet-e túl mélyre menni meghallgatással, odafigyeléssel?

Nagyon fontos és érdekes kérdés merüt fel egyik legutóbbi tréningünkön: lehet-e túl mélyre menni a meghallgatással? A meghallgatás veszélyei.
2020-07-27
Érzelemnapló

Az érzelemnapló 3 legnagyobb előnye

Az érzelemnapló segít felhasználni érzelmeid erejét, motivál, inspirál és növeli szabadságod, hogy megfelelő döntéseket hozz életed fontos kérdéseiben.
2020-07-27
A nehéz beszélgetések két alapszabálya

A nehéz beszélgetések két alapszabálya

Mindannyiunknak voltak már álmatlan éjszakái nehéz beszélgetések miatt... Romló teljesítményt visszajelezni, őszintének lenni egy parázsló vitában, rossz hírekkel szolgálni nem egyszerű történet. Íme, a nehéz beszélgetések két alapszabálya.
2020-06-26
Carl Rogers - Empátia

Mit jelent az empátia? Carl Rogers videója arról, hogy mit jelent a valódi empátia.

Mit jelent az empátia és hogyan lehet megvalósítani? Carl Rogers, a XX. század egyik legjelentősebb pszichológusa videóban definiálja az empátiát, melynek túlzott vagy csökkent mértéke komoly szociális problémákhoz vezethet.
2020-06-19
A meghallgatás mesterfogásai

Nagyon kevesen tudják, hogyan legyenek jó meghallgatók

Életünkben sokat tanulhatunk a nagyközönség előtti beszédről, előadások tartásáról, vagy épp a meggyőzésről. Jóval kevesebb szó esik ugyanakkor arról, hogyan legyünk jó meghallgatók. Íme, egy nagyszerű videó a meghallgatás fontosságáról, és hogy hogyan leszünk jó meghallgatók.
2020-06-19
Értő figyelem

Az értő figyelem 10 legnagyobb ellensége

Az értő figyelem vagy aktív hallgatás komoly megértettséget ajándékoz a meghallgatottnak - ha jól csináljuk! Íme a 10 leggyakoribb hiba.
2020-06-19
A legjobb meggyőzés a mneghallgatás

Ha azt akarod, hogy valaki megváltozzon, hallgasd meg!

A minőségi meghallgatás segít változtatni azon helyzetekben is, ahol előtte semmilyen meggyőzés, vita, erősködés nem használt. A figyelmes, empatikus, előítéletmentes meghallgatás pozitívan hat a meg nem oldott problémákra, az érzelmekre és a viselkedésre. Tudd meg, hogyan!
2020-06-19
A változás lépései, a fejlődés útja

A változás lépései, a fejlődés útja

Vajon miért fulladnak kudarcba életünk megváltoztatására tett kísérleteink? Hogyan lehet valódi, tartós változást elérni? 3 modell, hogy átlásd, mi is történik fejlődésed során!
2020-05-31
REDWood Offices - közös tér

RedWood Offices

A REDWood Offices szolgáltatja a helyszínt az Asszertív Akadémia személyes tréningjeihez. A REDWood pszichológiai- és tréningközpont biztonságos, inspiratív, ízlésesen kialakított és otthonos irodája a 1114, Budapest, Bartók Béla út 9. fszt/4. cím alatt található.
2020-05-12
Mikor álljak ki magamért és mikor ne? A FILÉ technika

Mikor álljak ki magamért és mikor ne?

Eléd állnak a sorban? A főnököd szerint elbaltáztad? Odaégett ételt hozott a pincér? Íme, egy módszer, ami segíthet eldönteni: állj ki magadért, vagy ne?