Félreértés helyett valódi megértés!

Kétnapos értő figyelem tréningünk segít hatékonyan kezelni az érzelmileg nehéz helyzeteket.

Értő figyelem tréning

Kommunikálj könnyedén!

Elhatalmasodtak az érzéseid?

 • Az őrületbe kerget, hogy nem értesz szót ügyfeleddel, pároddal, kollégáddal, kamasz gyerekeddel?
 • Már mindent bevetettél, logikát, meggyőzést, könyörgést, kirohanást – és semmi nem segített?
 • Mintha egy emelkedőn tekernél fölfelé, a kerekek pedig csúsznak, nem találnak kapaszkodót? Válts lefelé, szerezd vissza a kontrollt!
 • Vitatkozás, erősködés helyett tükrözz vissza és fogadj be!
 • Ha ezt teszed, akkor ők ellenállás helyett megértettséget élnek át, láthatóvá válnak, és melléd fognak állni.
 • Így lesz a NEM-ből percek alatt IGEN – miközben a Te érzéseid is csillapodnak.

Elnyomod saját érzéseidet?

 • Nem tudsz kiállni magadért, mert őrlődsz két rossz opció között?
 • Nem akarod elveszíteni a jó viszonyt, az állásodat, az előrelépési lehetőséget, ugyanakkor tudod, hogy ez Neked most nem jó?
 • Inkább nem mondasz semmit, és bevállalod, amit nem is akarod azt a dolgot igazán?
 • Lépj túl a lefagyáson és a bizonytalankodáson!
 • Fordulj empátiás meghallgatással saját magad felé, ezzel segítve a döntést!
 • Érzelmeid elismerésével a kelletlen NEM TUDOM-tól percek alatt az őszinte IGEN vagy NEM felé mozdíthatod magadat.

Az Értő figyelem tréning neked szól, ha:

Fordítsd a nehéz helyzeteket
saját előnyödre!

Volt már, hogy elragadtak érzéseid, és a józanabbik feled tehetetlennek tűnt a kialakult érzelmi viharban? Esetleg az okozott problémát, hogy inkább nem mondtad el, mi van benned, mert nem akartál másokat megbántani? Valószínűleg elérkezett az ideje, hogy változtass! Ahelyett, hogy a megszokott mintáid alapján viselkednél, légy jelen tudatosan a helyzetben. Ismerd el és használd fel érzelmeid erejét – saját céljaid érdekében! Az értő figyelem hatékony technikái nehéz szituációkban tudnak Neked segíteni – főnököddel, kollégáddal, ügyféllel, pároddal, gyerekeddel, és természetesen saját magaddal – akár túl sok az érzelem, akár túl kevés. Ráadásul ennek a fajta kapcsolódásnak elégedettség és megértettség a vége minden fél részéről.

Helyszín, időpont, befektetés

Tréner - ki segít a gyakorlásban?

Tamás Kata - pszichológus, kommunikációs tanácsadó

Pszichológusként látom, mennyire fontosak saját érzelmeink kapcsolataink alakulásában, működésében. Hivatásomnak tekintem, hogy praktikus eszközöket kínáljak otthoni és munkahelyi kapcsolataink, és mi magunk jobb működéséhez.

Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem abban, mi az, ami működik, és mi az, ami ront egy kommunikáción, egy kapcsolaton. 16 évnyi munkával a hátam mögött több száz embernek segítettem karrierje és magánélete sikeresebbé tételében.

Ezen a képzésen saját magunk és a másik meghallgatásához kínálok hasznos technikákat nehéz helyzetekre. Ha szeretnél többet megtudni rólam, itt olvashatod CV-met: Tamás Katalin önéletrajz.

Milyen lesz a tréning? Mit fogsz tanulni?

Nincs miért késlekedni, fogynak a helyek!

1. lépés – A résztvevők és a számlázás adatai

A lenti űrlapon add meg a résztvevők nevét, elérhetőségeit és számlázási adatait. A megjegyzés mezőbe kérlek, írd be, melyik dátumú tréningre regisztrálsz. Ha ajándékutalványt szeretnél, akkor először a saját adataidat add meg, a résztvevő adatait pedig a megjegyzés mezőbe írd (név, telefon, email, kiválasztott tréning).

2. lépés – Regisztrációs díj utalása

A fizetés utalással és kártyával is lehetséges. Ha a banki utalást választod, akkor az adatok megadása után díjbekérő, míg kártyás fizetés választásakor számla érkezik email címedre.  Amennyiben személyes tréningjeinkre regisztrálsz, és 50% előleget fizetsz, akkor a második részlet kiegyenlítése csak és kizárólag készpénzben lehetséges a helyszínen. Ha online tréningre jelentkezel, ajándékutalványt vásárolsz, vagy céges kollégák részvételét intézed, a teljes összeget egyenlítsd ki. A regisztráció az előlegek beérkezésének sorrendjében történik!

Szkeptikusok ezeket szokták kérdezni

Sajnos méltatlanul kevés időt fordítunk arra, hogy jó meghallgatók legyünk, azaz profin építsünk bizalmat, kerüljünk közelebb ügyfeleink/szeretteink vágyaihoz, tudjunk lehűteni haragos embereket. Ez a két nap nem sok idő, ugyanakkor valószínű jóval több, mint amit eddig ennek a témának a tanulmányozására fordítottál. Olyan két napot töltünk együtt, aminek időbeli és pénzbeli befektetése busásan megtérül majd üzleti és emberi kapcsolataidban. 

A tréningen folyamatosan gyakorlunk. Az elméleti anyag a 10%-ot sem éri el, az unalmas előadásokat, PPT prezentációkat pedig konkrétan kitiltottuk a tréningről. Az idő legnagyobb részében kis csoportokban szituációkat, helyzeteket gyakorlunk, majd tapasztalatainkat átbeszéljük. Azaz, érzelmileg és értelmileg is magunkévá tesszük az értő figyelem számos bizonyított eszközét, hogy legközelebb Te is hatékonyan tudd használni őket életed nehéz helyzeteiben.

Abszolut jogos kérdés, hogy megér-e egy két napos Értő figyelem tréning ennyi pénzt. A választ talán úgy tudod megtalálni magadban, ha megnézed, hogy Neked mekkora szükséged van rá, illetve hogy ezt a tudást máshol mennyiért tudod megkapni. 

Hogy Neked mekkora szükséged van rá, az attól függ, mennyire vagy gördülékeny, rugalmas egy-egy otthoni vagy munkahelyi vita során. Ha lefagysz, inkább visszafogod magad, vagy épp türelmetlenül belevágsz a másik szavába, akkor valószínűleg tudnál javítani kapcsolataidon. Azt pedig Bronnie Ware óta tudjuk, hogy az emberek mit szoktak megbánni halálos ágyukon: hogy nem ápolták kapcsolataikat, nem mertek boldogabbak lenni, beleragadtak régi mintáikba.

Hogy máshol mennyiért tudod megkapni a meghallgatás hatékony és bizonyított eszköztárát? Nos, nézz körbe a neten. Az fog feltűnni, hogy mennyire kevés ilyen jellegű képzés van az Asszertív Akadémia által hirdetetten kívül. A nagyközönség előtti beszéd, előadások tartása, a meggyőzés, magabiztos fellépés technikáját sokan tanítják, ám jóval kevesebb képzést találsz majd arról, hogyan legyél jó meghallgató. A kapcsolatépítésnek ez a legfontosabb módja méltatlanul ignorált – egész egyszerűen azért, mert a legtöbb embernek senki nem tanította ezt meg, és nem is hallgatták meg őket elégszer örömteli módon. Tehát sem kognitív, sem érzelmi élménye nincs a meghallgatással való megnyugtatásról, a bizalom építéséről. Ha találsz ilyen tréninget, szólj nekünk is. 🙂 

A tréning két napja alatt érzelmileg is átéled a mély kapcsolódás pillanatait és meg is tanulod ennek technikáit. Az Értő figyelem azonban nem a Szent Grál – vitáid nem fognak varázsütésre megszűnni. Érdemes kis lépésekben beépíteni mindennapjaidba a módszereket, és megtapasztalni segítő, nyugtató, kapcsolatépítő hatásukat. Szóval a Te további motivációd szükséges a valódi változáshoz – a tréningrészvétel önmagában egy nagyszerű élmény és remek lehetőség. 

A gyakorláshoz a tréningen résztvevők is össze tudnak állni, hogy egymssal fejlődjenek, és az Asszertív Akadémia is biztosít rendszeres gyakorló alkalmakat. Így fenntartható a motiváció, ha egyedül nem lenne elég erőd meghallgatásod edzésére, erősítésére. 

Vedd számba, milyen hátrányokat szenvedtél el eddig a vitáid, lefagyásod, visszahúzódásod vagy épp kitöréseid miatt – akár családodban, akár professzionális környezetedben. Ha ezzel rendben vagy, akkor nem biztos, hogy érdemes változtatni. Ha azt gondolod, hogy a károk lehetnének kisebbek, akkor ne halogass – csak hozzáteszel eddigi nehézségeidhez, megpróbáltatásaidhoz. Jelentkezz már ma, és változtass!