Vess véget a vitáknak!

Kétnapos értő figyelem tréningünk segít hatékonyan kezelni karriered és magánéleted nehéz helyzeteit.

Értő figyelem tréning

Kommunikálj könnyedén!

Meg akarsz győzni valakit?

 • Az őrületbe kerget, hogy nem értesz szót ügyfeleddel, pároddal, kollégáddal, kamasz gyerekeddel?
 • Már mindent bevetettél, logikát, meggyőzést, könyörgést, kirohanást – és semmi nem segített?
 • Mintha egy emelkedőn tekernél fölfelé, a kerekek pedig csak csúsznak, nem találnak kapaszkodót?
 • Válts lefelé, és szerezd vissza a kontrollt!
 • Győzködés, vitatkozás, erősködés helyett kérdezz, reflektálj, tükrözz vissza, fogadj be!
 • Ha ezt teszed, akkor ők ellenállás helyett megértettséget élnek át, láthatóvá válnak, és melléd fognak állni.
 • Így lesz a NEM-ből percek alatt IGEN!

Lefagyás helyett frappáns választ adnál?

 • Nem tudsz kiállni magadért, mert őrlődsz két rossz opció között?
 • Nem akarod elveszíteni a jó viszonyt, az állásodat, az előrelépési lehetőséget, ugyanakkor tudod, hogy ez Neked most nem jó?
 • Inkább nem mondasz semmit, és bevállalod, amit nem is akarod azt a dolgot igazán?
 • Lépj túl a lefagyáson és bizonytalankodáson!
 • Fordulj empátiás meghallgatással saját magad felé, ezzel segítve a döntést!
 • Így a kelletlen NEM TUDOM-tól az őszinte IGEN vagy NEM felé mozdíthatod magadat.

Neked szól ez a tréning, ha:

 • Nyitott vagy arra, hogy jobban kihasználd saját bizalomépítő potenciálod, és növeld kapcsolataid értékét.
 • Családi, baráti kapcsolataid kevesebb vitával, nagyobb önbizalommal és önuralommal szeretnéd rendezni.
 • Szakmai életedben - mint vezető, kolléga, vagy épp segítő - szeretnél hatékonyabb lenni és komolyabb sikereket elérni.
 • Tudod, hogy a meghallgatás minden valódi beszélgetés és sikeres tárgyalás alapja.

Fordítsd a nehéz helyzeteket
saját előnyödre!

Falakba ütközöl, ha megpróbálsz nála átvinni valamit? A vele való beszélgetés inkább falra hányt borsónak tűnik? Nem hallja, amit mondasz, képtelenség meggyőzni, és nem tudsz miatta továbblépni? Az ellenállása, félelmei, makacssága mintha túszul ejtett volna? Valószínűleg elérkezett az ideje, hogy változtass! Ahelyett, hogy erővel nekifeszülnél a falnak, kezdd el keresni, hogyan nyithatsz rajta ajtót. Vagy ablakot! 🙂 Az értő figyelem hatékony technikái nehéz helyzetekben tudnak Neked segíteni – főnököddel, kollégáddal, ügyféllel, pároddal, gyerekeddel – hogy a vitából megértés, a korábbi NEM-ből IGEN válhasson! Ráadásul a végén örülni fognak, hogy együttműködtek Veled.

Helyszín, időpont, befektetés

 • 2020. október 17-18. | 10:00-18:00
 • 1114 Budapest, Bartók B. út 9. fsz. 4., SERENDO
 • A kétnapos tréning díja 60.000 Ft (0% ÁFA)
 • Még 8 hely!

Tréner - ki segít a gyakorlásban?

Tamás Kata - pszichológus, kommunikációs tanácsadó

Pszichológusként látom, mennyire fontosak kapcsolataink személyiségünk alakulásában, működésében. Hivatásomnak tekintem, hogy praktikus eszközöket kínáljak otthoni és munkahelyi kapcsolataink, és így mi magunk jobb működéséhez.

Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem abban, mi az, ami működik, és mi az, ami ront egy kommunikáción, egy kapcsolaton. 16 évnyi munkával a hátam mögött több száz embernek segítettem karrierje és magánélete sikeresebbé tételében.

Ezen a képzésen saját magunk és a másik meghallgatásához kínálok hasznos technikákat nehéz helyzetekre. Ha szeretnél többet megtudni rólam, itt olvashatod CV-met: Tamás Katalin önéletrajz.

Milyen lesz a tréning? Mit fogsz tanulni?

 • A tréning végére ráérzel, hogyan halld és értsd meg jobban magadat és másokat, hogyan értelmezd és adj jelentést az akár el sem hangzott gondolatoknak, érzéseknek, vágyaknak.
 • Megismered és gyakorlod a hallgatás három szintjét – a tartalmi, érzelmi és motivációs meghallgatást.
 • Megtanulod, hogyan nyugtass meg egy épp felindultan viselkedő embert meghallgatással.
 • Rálátsz, mikor és hogyan tudod leállítani a vég nélkül panaszkodókat.
 • Megtanulsz érzelmileg nehéz helyzetben odafigyelni a másik fél mondandójára és magadra.
 • Könnyebben éred el a magad számára kitűzött célokat, több sikert mondhatsz majd magadénak.
 • Javuló kapcsolatot tapasztalhatsz pároddal, főnököddel, beosztottjaiddal, családoddal.
 • Azonnal alkalmazható, egyszerű és hatékony módszer-együttes birtokába kerülsz.
 • Észreveszed, hogy a jó meghallgatók elnyerik méltó jutalmukat!
 • Tréningjeinkről kitiltottuk a PPT prezentációkat és unalmas előadásokat! Inspiráló közegben fejlesztjük kommunikációnkat sok helyzetgyakorlattal – az azonnal használható technikák pedig kedvező hatással lesznek kapcsolataidra.
 • Maximum 16 fős, remek csapattal dolgozhatsz együtt, és sajátíthatod el az értő figyelem és aktív hallgatás teljes fegyvertárát.

Nincs miért késlekedni, fogynak a helyek!

1. lépés – A résztvevők és a számlázás adatai

A lenti űrlapon add meg a résztvevők nevét, elérhetőségeit és számlázási adatait. A megjegyzés mezőbe kérlek, írd be, melyik dátumú tréningre regisztrálsz. Ha ajándékutalványt szeretnél, akkor először a saját adataidat add meg, a résztvevő adatait pedig a megjegyzés mezőbe írd (név, telefon, email, kiválasztott tréning).

2. lépés – Regisztrációs díj utalása

A fizetés utalással és kártyával is lehetséges. Ha a banki utalást választod, akkor az adatok megadása után díjbekérő, míg kártyás fizetés választásakor számla érkezik email címedre.  Amennyiben személyes tréningjeinkre regisztrálsz, és 50% előleget fizetsz, akkor a második részlet kiegyenlítése csak és kizárólag készpénzben lehetséges a helyszínen. Ha online tréningre jelentkezel, ajándékutalványt vásárolsz, vagy céges kollégák részvételét intézed, a teljes összeget egyenlítsd ki. A regisztráció az előlegek beérkezésének sorrendjében történik!

Szkeptikusok ezeket szokták kérdezni

Sajnos méltatlanul kevés időt fordítunk arra, hogy jó meghallgatók legyünk, azaz profin építsünk bizalmat, kerüljünk közelebb ügyfeleink/szeretteink vágyaihoz, tudjunk lehűteni haragos embereket. Ez a két nap nem sok idő, ugyanakkor valószínű jóval több, mint amit eddig ennek a témának a tanulmányozására fordítottál. Olyan két napot töltünk együtt, aminek időbeli és pénzbeli befektetése busásan megtérül majd üzleti és emberi kapcsolataidban. 

A tréningen folyamatosan gyakorlunk. Az elméleti anyag a 10%-ot sem éri el, az unalmas előadásokat, PPT prezentációkat pedig konkrétan kitiltottuk a tréningről. Az idő legnagyobb részében kis csoportokban szituációkat, helyzeteket gyakorlunk, majd tapasztalatainkat átbeszéljük. Azaz, érzelmileg és értelmileg is magunkévá tesszük az értő figyelem számos bizonyított eszközét, hogy legközelebb Te is hatékonyan tudd használni őket életed nehéz helyzeteiben.

Abszolut jogos kérdés, hogy megér-e egy két napos Értő figyelem tréning ennyi pénzt. A választ talán úgy tudod megtalálni magadban, ha megnézed, hogy Neked mekkora szükséged van rá, illetve hogy ezt a tudást máshol mennyiért tudod megkapni. 

Hogy Neked mekkora szükséged van rá, az attól függ, mennyire vagy gördülékeny, rugalmas egy-egy otthoni vagy munkahelyi vita során. Ha lefagysz, inkább visszafogod magad, vagy épp türelmetlenül belevágsz a másik szavába, akkor valószínűleg tudnál javítani kapcsolataidon. Azt pedig Bronnie Ware óta tudjuk, hogy az emberek mit szoktak megbánni halálos ágyukon: hogy nem ápolták kapcsolataikat, nem mertek boldogabbak lenni, beleragadtak régi mintáikba.

Hogy máshol mennyiért tudod megkapni a meghallgatás hatékony és bizonyított eszköztárát? Nos, nézz körbe a neten. Az fog feltűnni, hogy mennyire kevés ilyen jellegű képzés van az Asszertív Akadémia által hirdetetten kívül. A nagyközönség előtti beszéd, előadások tartása, a meggyőzés, magabiztos fellépés technikáját sokan tanítják, ám jóval kevesebb képzést találsz majd arról, hogyan legyél jó meghallgató. A kapcsolatépítésnek ez a legfontosabb módja méltatlanul ignorált – egész egyszerűen azért, mert a legtöbb embernek senki nem tanította ezt meg, és nem is hallgatták meg őket elégszer örömteli módon. Tehát sem kognitív, sem érzelmi élménye nincs a meghallgatással való megnyugtatásról, a bizalom építéséről. Ha találsz ilyen tréninget, szólj nekünk is. 🙂 

A tréning két napja alatt érzelmileg is átéled a mély kapcsolódás pillanatait és meg is tanulod ennek technikáit. Az Értő figyelem azonban nem a Szent Grál – vitáid nem fognak varázsütésre megszűnni. Érdemes kis lépésekben beépíteni mindennapijaidba a módszereket, és megtapasztalni segítő, nyugtató, kapcsolatépítő hatásukat. Szóval a Te további motivációd szükséges a valódi változáshoz – a tréningrészvétel önmagában nagyszerű élmény és remek lehetőség marad. 

A gyakorláshoz a tréningen résztvevők is össze tudnak állni, hogy egymssal fejlődjenek, és az Asszertív Akadémia is biztosít rendszeres gyakorló alkalmakat. Így fenntartható a motiváció, ha egyedül nem lenne elég erőd meghallgatásod edzésére, erősítésére. 

Vedd számba, milyen hátrányokat szenvedtél el eddig a vitáid, lefagyásod, visszahúzódásod vagy épp kitöréseid miatt – akár családodban, akár professzionális környezetedben. Ha ezzel rendben vagy, akkor nem biztos, hogy érdemes változtatni. Ha azt gondolod, hogy a károk lehetnének kisebbek, akkor ne halogass – csak hozzáteszel eddigi nehézségeidhez, megpróbáltatásaidhoz. Jelentkezz már ma, és változtass!