Asszertív bingó

Év végi visszatekinitő
Év végi visszatekintés
2020-12-29
Önérvényesítés és meghallgatás
Gázt neki és csapassuk? Önérvényesítés vs. meghallgatás
2021-01-10
Asszertív Bingó - asszertív kommunikáció játék

Asszertív Bingó - asszertív kommunikáció játék

Az Asszertív Bingó 24 féle kommunikációs eszköze segít tudatosítani egy beszélgetés történéseit.

Az Asszertív Bingó az egyik legegyszerűbb játék ismereteid gyakorlására, gyors ismétlésre, amikor már ismered az asszertivitás alaptechnikáit.

Ha épp megfigyelőként vagy jelen egy eseményen (pl. meetingen veszel részt, sorozatot nézel, tömegközlekedsz és hallod mások beszélgetését, előadáson/tanórán vagy, rádiót hallgatsz), vagy az esemény után reflektálni szeretnél a történtekre, akkor próbáld ki ezt az Asszertív Akadémia által kialakított eszközt!

Egy remek játék, hogy tudatosabb legyél egy-egy helyzetben a felek kommunikációját illetően, tanuld az asszertív kommunikációt, és fejleszd képességeidet.

Hogyan használd az asszertív kommunikáció játékot?

  • A lenti képen 24 féle asszertív viselkedést láthatsz egy-egy négyzetben elhelyezve.
  • Kattints a képre, és a png formátumban megnyíló fájlt nyomtasd ki egy A4-es lapra.
  • Figyelj meg egy párbeszédet! Amint a megfigyelt beszélgetésben bármelyik négyzetben olvasható esemény megtörténik, jelöld meg az adott négyzetet a lapodon (például húzd át egy kereszttel, bélyegezz rá, helyezz rá egy pénzérmét).
  • Akár vizszintesen, akár függőlegesen, akár átlósan sikerül egymás mellett bejelölnöd öt kockát, BINGÓ, nyertél! (A középső szabad hely eleve jelöltnek számít.)
  • Ha a beszélgetés alatt nem jön ki 5 kocka a fentiek szerint, akkor az nyer, aki a legtöbb négyzetet jelölte meg helyesen. Épp ezért érdemes a végén közösen megbeszélni az eredményeket: amennyiben valaki a viselkedés megtörténte nélkül jelölt egy kockát, akkor ő kiesett abból a körből.
Asszertív Bingó - asszertív kommunikáció játék

Asszertív Bingó – asszertív kommunikáció játék

Asszertivitás Bingó online

Az Asszertív Bingó segít tudatosítani egy esemény kommunikációs történéseit. Ha online szeretnél Asszertív Bingót játszani, akkor kattints, és próbáld ki az alábbi linken található verziót: https://www.buzzbuzzbingo.com/play/88970 

Jó játékot kívánunk! 🙂

Ismerkedés az asszertivitással

Ha még nem ismered az asszertivitás technikáit, akkor várunk tréningjeinken vagy videókurzusainkon!


Hozzászólások

hozzászólás